[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: PETersON_790, klimira  
Історія кавоварки
SlaventysДата: Субота, 18.08.2012, 00:23 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 8
Репутація: 1000
Статус: Offline
Історія кавоварки
Традиційно мелену каву готують у джезві, а саме: засипте мелену каву у джезву з розрахунку одна чайна ложка кави на одну порцію, залийте водою, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Повторіть цей процес 2-3 рази до утворення ароматної пінки.

У 1800 році архієпископ Парижа Жан-батист де Беллуа винайшов краплинну кавоварку. У основу конструкції кавоварки покладено метод проціджування: крапля за краплею гаряча вода однократно проходить через розмолоту каву, стікаючи в іншу ємкість. У 1840 році британський морський інженер Роберт Напьер, використовуючи принцип вакууму, винайшов машину кавоварки: каву переливали з нагрівального контейнера в приймальну судину, пропускаючи через фільтр.

Першу велику машину кавоварки з використанням пари, яка могла готувати по дві тисячі чашок кави за годину, у 1855 році винайшов француз Едвард Лойзель де Санте. Ця кавоварка складалась із декількох великих баків, в яких вода проходила через спеціальний клапан і пропускалася через мелену каву. Така машина кавоварки викликала сенсацію на Паризькій всесвітній виставці.

У 1901 році міланець Луїджі Беццера запатентував кавоварку для барів та ресторанів, що використовує тиск пари і завдяки цьому дозволяла отримати свіжозаварений напій на очах у замовника. Саме з цієї машини розпочалась історія сучасна кавоварка Еспрессо.

У 1948 році італієць Ахілл Гаджіа удосконалив прилад, винайдений Лойзелем, і створив машину-еспрессо, на якій можна було приготувати також капучіно (отримав свою назву по схожості кольору з одягом ченців ордена Капуцинів).

Найбільш простим та швидким способом є приготування кави в електричній кавоварці.
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: