Slaventys | Дата: П`ятниця, 17.08.2012, 23:47 | Повідомлення # 1 |
 Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 8
Статус: Offline
| Еспре́со (італ. espresso — «вичавлений», «спресований») — міцна кава, зварена за допомогою нагрітої насиченої водяної пари, пропущеної через обсмажені, дрібно мелені зерна кавового дерева.
Спосіб приготування
Принцип приготування еспресо не складний за умови використання еспресо-машини. Гаряча вода температурою 90 (з варіаціями 85-97°) під високим тиском, в ідеалі 9 бар, проходить через шар спресованої меленої кави протягом 25-30 секунд. За цей час пропускається 30 мл води. При цьому в чашку потрапляє насичений смаком і ароматом кавовий напій. Він густіший, ніж звичайна кава.
Історія Еспрессо Еспрессо - італійське фольклорне слово, яке має переклад «давай, давай» або «швидше, швидше». У 1901году Луїджі Беццера запатентував першу в світі машину эспрессо, що створювала великий тиск пари. Вода під тиском пропускалася через кавовий порошок, і кава готувалася дуже швидко. Напій виходив дуже міцним, насиченим і ароматним. Так з’явився напій эспрессо. Кавова машина Луїджі була створена для скорочення часу кавових перерв на підприємстві.
У 1905 році Десидеріо Павоні придбав патент Беццера і почав експериментувати з температурою і тиском води та пари при приготуванні кави. Тиск в 8-9 Бар дав найкращий результат, що стало основою для эспрессо. З 1922 року почалося загальне поширення бізнесу эспрессо машин. У 1932 році Сан Марко став ініціатором тенденції стилю «Деко» в дизайні эспрессо машин. Кожна фірма-виробник вважала своїм обов'язком слідувати цьому стилю. У 1936 році було засновано «Симонеллі» (Simonelli), яка почала проводити эспрессо машини середньої і високої продуктивності. У 1938 році М. Кремонезі розробив поршневий насос, який під тиском подавав гарячу воду на порошок кави, що вирішило проблему підгорілого присмаку кави, властивого для апаратів Павоні. Сучасні эспрессо машини датуються 1947 роком, коли Гаджіа представив першу машину, яка подавала воду на каву дозовано, під тиском 8 Бар і вище, та мала низьку вартість. Павоні та інші компанії використовують в своїх виробах революційну систему, розроблену Гаджіа. Справжній эспрессо, яким ми його знаємо, починає широко поширюватися світом. У 1956 році «Gaggia Gilda» розробила придатну для домашнього використання двохважільну поршневу одногрупну машину. У 1961 році Фаєма випускає революційну машину «E61», що має керований ротаційний насос і теплообмінник. У 1985 році «Старбакс» поставили першу эспрессо машину в магазині в Сієтлі. У 1989 Акорто (Acorto) запропонували першу повну опцій (вбудована система охолодження молока, можливість вибору опцій спінювання) і комерційно вигідну автоматичну эспрессо машину. У 1991 році Saeco пропонує першу автоматичну эспрессо машину для використання в домашніх умовах і в невеликих офісах. У 1994 році Solis випускає SL90, що є одній з перших повністю автоматичних эспрессо машин для дому. Час приготування кави эспрессо, сьогодні, складає приблизно 25-30 секунд. Це і відіграло головну роль в швидкому поширенні такого способу приготування кави. Капучіно - це кава эспрессо з шапкою збитого молока (італ. cappuccino - ковпак, капюшон).
Інші різновиди еспресо Еспресо лунго (espresso lungo, італійською «lungo» — довгий, подовжений), також називають — кава по-американськи (caffe americano). Це звичайне еспресо, розбавлене до об'єму 75—95 мл. Подається у великих чашках, об'ємом близько 150 мл. Еспресо допіо (espresso doppio) — це подвійне еспресо (doppio — подвійний). Для приготування еспресо використовується вдвічі більше меленої кави. Об'єм готового напою такий же як і в лунго, але набагато міцніший. Еспресо рістрето (espresso ristretto) — на звичайну порцію кави для еспресо береться вдвічі менша кількість води, тобто близько 25 мл. У результаті отримують дуже міцний напій. Еспресо маккіато (espresso macchiato) — це еспресо, поверхня якого підфарбована 1 столовою ложкою збитого молока. Італійською «маккіато» означає плямистий. Еспресо кон панна (espresso con panna, переклад — з вершками), або еспресо таца д'оро (espresso tazza d'oro — золота чаша) — це еспресо зі збитими вершками. Еспресо романо (espresso romano, тобто по-римському) — звичайне еспресо зі шматочком цедри лимону. Еспресо корето (espresso coretto, в перекладі — «приправлений») — еспресо, до якого додають лікер або горілку, грапу.
|
|
| |
kobuki55 | Дата: Понеділок, 24.04.2017, 19:29 | Повідомлення # 2 |
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 8
Статус: Offline
| ++++ ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! +++++
ВАМ НУЖЕН АНОНИМНЫЙ ВЗЛОМ ПОЧТЫ? ВЫ ХОТИТЕ ЧТОБЫ ХОЗЯИН ПОЧТЫ НИ О ЧЕМ НЕ УЗНАЛ? ВАМ НУЖНЫ КАЧЕСТВЕННЫЕ ДОКАЗАТЕЛЬСТВА ВЗЛОМА ПОЧТЫ? ВЫ СОМНЕВАЕТЕСЬ ЗАКАЗЫВАТЬ У КОГО ТО?
МЫ ВАМ ПОМОЖЕМ! ЧТО МЫ ПРЕДЛАГАЕМ:
ВЗЛОМ ПОЧТЫ БЕЗ ПРЕДОПЛАТЫ, ОПЛАТА ТОЛЬКО ПО ФАКТУ
ВЗЛОМ ПОЧТЫ БЕЗ ИЗМЕНЕНИЯ ПАРОЛЯ, ЖЕРТВА НИЧЕГО НЕ УЗНАЕТ
МЫ ПРЕДОСТАВИМ ЛЮБЫЕ ДОКАЗАТЕЛЬСТВА КАКИЕ ПОПРОСИТЕ
МЫ ЛОМАЕМ АНОНИМНО, НИ КАКИХ ВАШИХ ДАННЫХ НЕ НУЖНО
МЫ БЕРЕМСЯ ЗА РАБОТУ СРАЗУ КАК ТОЛЬКО ПОЛУЧАЕМ ЗАКАЗ, НЕ НУЖНО ЖДАТЬ ПОДТВЕРЖДЕНИЯ
ОПЛАТИТЬ МОЖНО НЕ ИМЕЯ КОШЕЛЬКА \СЧЕТА
КОНСУЛЬТИРОВАНИЕ СВОИХ КЛИЕНТОВ ПОСЛЕ ВЫПОЛНЕННОГО ЗАКАЗА
ПОМОГАЮ С БЕЗОПАСНОСТЬЮ ПРИ ПРОСМОТРЕ ЧУЖИХ ПОЧТОВЫХ ЯЩИКОВ
Код Mail.ru Yandex.ru Rambler.ru Gmail.com Корпоративные почтовые ящики тоже ломаем.
НАШИ КОНТАКТЫ САЙТ: WWW.POCHTY.COM ICQ: 318-319 = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
|
|
| |